• +1 (302) 476 2350
  • info@replacemagic.com

Konfiguracja zatwierdzania zawartości SharePoint

Pobierz ReplaceMagic Filmy: Jak używać ReplaceMagic

Biblioteki z zatwierdzaniem treści zapisują dla każdego dokumentu, czy jest Zatwierdzony, Odrzucony czy Oczekujący. Zapisanie zmienionego dokumentu może przywrócić zatwierdzony plik do stanu Oczekujące, więc masowa naprawa łączy mogłaby niepostrzeżenie wycofać treści. ReplaceMagic może odczytać stan zatwierdzenia przed zmianą dokumentu i przywrócić go po niej.

Zachowaj stan zatwierdzenia treści

Jeśli biblioteka korzysta z zatwierdzania treści, to ustawienie przywraca oryginalny stan Zatwierdzone, Odrzucone lub Oczekujące po przetworzeniu. Bez tej opcji zatwierdzony dokument może wrócić do stanu Oczekujące po modyfikacji.

Lokalizacja ustawień

Otwórz przycisk Konfiguracja w głównym formularzu ReplaceMagic, a następnie przejdź do zakładki SharePoint. Włącz Zachowaj stan zatwierdzenia treści przed uruchomieniem zamian w bibliotece korzystającej z zatwierdzania treści.

Zachowanie stanu zatwierdzenia treści wymaga odpowiednich uprawnień

Przywrócenie stanu zatwierdzenia treści dokumentu po przetworzeniu wymaga, aby konto przetwarzające miało uprawnienia do zatwierdzania i odrzucania elementów w bibliotece. Bez uprawnień do zatwierdzania ReplaceMagic ukończy modyfikację treści, ale nie będzie w stanie przywrócić stanu zatwierdzenia.

W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt.